Saatavien osto Intrum Justitia

Aito kumppanuus pitää luottotappiot kurissa

31.3.2017

Luottotappiot ovat kutsumaton vieras jokaisen yrityksen arjessa. Kokonaan niiltä on mahdotonta välttyä, mutta onneksi riski on mahdollista minimoida ja optimoida. Pelkkien täsmätoimenpiteiden sijaan kannattaa työkalupakkiin sisällyttää myös automaattisesti jatkuvia toimenpiteitä.

Suunnitelmallisuus erääntyneiden saatavien myynnissä lisääntyy vuosi vuodelta. Aikaisempi konservatiivinen tapa keventää luottotappiokuormaa satunnaisesti on jäämässä historiaan tehokkaamman mallin tieltä. Rahan on kierrettävä yrityksissä mahdollisimman nopeasti ja hallinnollisen työn on oltava mahdollisimman tehokasta, jotta yrityksen resurssit saadaan kohdistettua ydinliiketoimintaan.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu saatavakauppa luotettavan kumppanin kanssa tuo selkeitä etuja: saatavia aktiivisesti myyvän tase pysyy läpinäkyvänä sekä siistinä ja luottotappioiden kuorma on huomattavasti kevyempi.

Saatavia aktiivisesti myyvän tase pysyy läpinäkyvänä sekä siistinä ja luottotappioiden kuorma on huomattavasti kevyempi.

Erääntyneiden saatavien myynnille löytyy useita erilaisia malleja, mutta selkeästi suosituin malli on jatkuva kauppa. Jatkuvan kaupan toimintamallissa me Intrumilla sitoudumme ostamaan saatavat ennakkoon sovittuun hintaa aina sovittuna ajanjaksona. Sovittu ajanjakso sovitaan aina jokaisen saatavia myyvän yrityksen kanssa erikseen. Tavoitteena on löytää optimaalinen myyntiajankohta, jotta erääntyneistä saatavista saadaan kotiutettua paras mahdollinen kassavirta oikealla hetkellä.

Erääntyneiden saatavien jatkuvan kaupan malli sopii kaikille toimialoille. Olemmekin räätälöineet toimialakohtaisia myynnin malleja, joissa käymme yhdessä saatavia myyvän yrityksen kanssa läpi heidän tilanteensa ja hyödynnämme Intrum Justitian kattavaa tietoa maksukäyttäytymisestä, perinnästä ja luotonhallinnasta sekä toimialakohtaista tietoa. Kaiken tämän avulla pystymme antamaan selkeitä toimenpidesuosituksia, kuten milloin mitäkin saatavia kannattaa myydä, missä tapauksissa erääntyneitä saatavia kannattaa pitää pidempään itsellään ja mikä on yrityksen erääntyneen saatavakannan arvo.

Erääntyneiden saatavien myynnille löytyy useita erilaisia malleja, mutta selkeästi suosituin malli on jatkuva kauppa.

Hyvänä esimerkkinä toimivasta erääntyneiden saatavien jatkuvasta kaupasta on Intrum Justitian jatkuvan kaupan yhteistyösopimus Pohjoismaiden suurimman joukkorahoituspalvelun Fellow Financen kanssa. Teemme Fellow Financen kanssa tiivistä yhteistyötä ja saatavien myynti on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertaiseksi. Saatavat siirretään suojattua yhteyttä pitkin suoraan Intrum Justitian perintäjärjestelmään ja kauppahinta maksetaan viipymättä Fellow Financelle.

Fellow Finance lainaa sekä kuluttajille että yrityksille nykyaikaisesti ja tehokkaasti joukkorahoitusperiaatteella. Vaadimme yhteistyökumppaniltamme korkealuokkaista osaamista ja myös parasta mahdollista hintaa sijoittajiemme myydyille saataville. Intrum Justitia on yksi markkinoiden suurimmista toimijoista, jonka kanssa voimme tehdä sujuvasti yhteistyötä tuttujen ihmisten kanssa joka puolella Eurooppaa. – Jouni Hintikka, toimitusjohtaja, Fellow Finance –

Yhteistyössä Fellow Financen ja muiden kumppaneidemme kanssa pyrimme mahdollisimman läpinäkyvään ja tiiviiseen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on täydentää kumppaniemme omaa liiketoimintaa. Tiivis ja avoin yhteistyö on kaikkien osapuolten etu – myös velallisen eli asiakkaan. Aktiivinen asiakaspalvelu on Intrum Justitian ylivoimainen kilpailuetu, mikä varmistaa myös sen, että perintävaiheeseen edenneestä asiakassuhteesta pidetään hyvää huolta inhimillisellä ja aidolla otteella. Saatavien myyminen Intrum Justitialle avaa myös velallisille uusia mahdollisuuksia järjestellä velkojaan ja vapautua niistä, kun heidän ei tarvitse neuvotella veloistaan usean eri velkojan kanssa.

Kiinnostuitko?

Voit kysyä lisää suoraan minulta tai lukea lisää sivuiltamme.

 

 

Jaa sivu