Perintätoimistokin haluaa saada velkaantuneen asiat kuntoon

10.8.2016

Maksuvaikeuksissa olevien ihmisten auttaminen on meille arkipäivää.

Tutkimusten mukaan puolet suomalaisista on maksanut laskuja myöhässä kuluneen vuoden aikana. Maksuviivästys ei kuitenkaan välttämättä merkitse maksuvaikeuksia, vaan valtaosa tutkimukseen vastanneista kertoo syyksi unohduksen.

Varsinaisista maksuvaikeuksista voidaan puhua silloin, kun maksamattomat laskut alkavat kasaantua.

Työskentelen itse Intrum Justitialla Jälkiperintä-nimisessä yksikössä, jossa hoidetaan juuri kasaantuneita ja pidempään perinnässä olleita velkoja. Meille maksuvaikeuksissa olevien ihmisten auttaminen on arkipäivää. Asiakaspalvelussamme työskentelevät asiantuntijat kohtaavat joka päivä satoja ihmisiä, jotka haluavat hoitaa asiansa kuntoon.

Asiantuntijamme pystyvät auttamaan kokonaistilanteen kartoittamisessa ja tarjoamaan ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. Toisinaan riittävä ratkaisu asiakkaan ongelmaan on maksuajan pidentäminen tai pidempiaikainen maksusuunnitelma. Joskus taas asiakkaan tilanne on sellainen, että suosittelemme yhteydenottoa kunnalliseen velkaneuvontaan, esimerkiksi velkajärjestelyyn hakeutumiseksi. Velkaongelmien ratkaisemiseen on olemassa runsaasti vaihtoehtoja.

Meille intrumlaisille asiakaspalvelu on toimintamme kulmakivi. Haluamme, että meitä on helppo lähestyä ja autamme ihmisiä.

Monet asiakkaat jännittävät yhteydenottoa perintätoimistoon ja yllättyvät positiivisesti, kun vastassa onkin ihminen, joka on aidosti halukas auttamaan.

Monet asiakkaat jännittävät yhteydenottoa perintätoimistoon ja yllättyvät positiivisesti, kun vastassa onkin ihminen, joka on aidosti halukas auttamaan.

Tämä näkyy myös meille tulevissa asiakaspalautteissa:

”Sain miellyttävää palvelua asiaani. Asiani tuli kerralla kuntoon. Suosittelen rohkeasti kääntymään vastaavanlaisessa asiassa olevaa ystävää puoleenne.”

Asioiden hoitamisen helpottamiseksi tavoittelemme Jälkiperinnän asiakkaita aktiivisesti myös puhelimitse. Toimimme näin silloin, kun asiakas ei ole itse ole ottanut meihin yhteyttä kirjeemme saatuaan. Nämä kontaktit johtavat usein maksuasioiden sopimiseen, ja ne saattavat olla lähtösykäys asioiden kuntoon saattamiseen:

”Teidän ystävällisestä asiakaspalvelusta rohkaistuneena otin yhteyttä myös kolmeen muuhun perintätoimistoon joissa minulla oli velkoja ja tein maksusuunnitelmat kaikkien kanssa. Teidän asiakaspalvelijan kanssa puhuessa veloista ja niiden hoitamisesta tuli sellainen tunne, että ehkä todellakin voin selvitä näistä.

Tämän vuoden huhtikuussa maksoin viimeiset velkani ja ole täysin velaton. Haluankin näin esittää kiitokset.

En olisi itse varmaan koskaan rohkaistunut oma-aloitteisesti näitä hoitamaan, mutta teidän puhelusta sain sykäyksen. Siis kiitos!”

Jos saat maksumuistutuksen tai perintäkirjeen, etkä pysty maksamaan ilmoitettua summaa annetussa aikataulussa, ota rohkeasti yhteyttä sen lähettäjään.

Jos saat maksumuistutuksen tai perintäkirjeen, etkä pysty maksamaan ilmoitettua summaa annetussa aikataulussa, ota rohkeasti yhteyttä sen lähettäjään.

Maksuasioista voi ja kannattaa sopia! Jos tilanteesi on sellainen, että et pysty tällä hetkellä sopimaan maksusta, on sekin asiaa hoitavalle taholle tärkeä tieto. Kokemuksesta voin kertoa, että keskustelu asiaa hoitavan tahon kanssa saattaa olla iso helpotus ja saat neuvoja asian hoitamiseen.

Kaikkien meidän maksukyky vaihtelee pitkällä aikavälillä ja tilanteet muuttuvat – se on elämää.

 

Kirjoitus on julkaistu 2.5.2016 Takuu-Säätiön blogissa 

Jaa sivu