Tiedon louhinta mullistaa luotonhallintamarkkinat

15.10.2018

Keväällä Anna Johansén jätti silloisen työnsä Visma Duetton toimitusjohtajana ja pysähtyi miettimään, mitä urallaan seuraavaksi haluaisi saavuttaa. Palaset loksahtivat paikoilleen, kun Intrumin toimitusjohtaja Tommi Sova etsi tiimiinsä huippuosaajaa johtamaan vastaperustettavaa Informaatio ja Analytiikka -liiketoimintayksikköä.

Anna Johansén aloitti Intrumin Informaatio ja Analytiikka -yksikön johdossa syyskuun alussa, jossa hänen tehtävänään on rakentaa tiedon analysointiin, rikastamiseen ja hyödyntämiseen perustuvia informaatio- ja analytiikkapalveluja, jotka kiihdyttävät asiakkaiden liiketoimintaa.

Tieto saa uuden merkityksen, kun sitä rikastaa

Informaatioympäristön hallinta ja tiedon louhinta ovat avaimia siihen, että voimme tarjota asiakkaillemme sellaista näkemystä, jota heillä itsellään ei ole. Tietoa voidaan tarjoilla asiakkaille entistä täsmällisemmin, ja juuri heidän toimialalleen ja tarpeisiinsa räätälöidysti.

Tiedon louhinta ja rikastaminen tarkoittavat sitä, että suuresta aineistomäärästä voidaan löytää uudenlaisia, arvokkaita vastauksia, kun tietoa yhdistellään muihin aineistoihin ja syntynyttä dataa analysoidaan tiettyä tarkoitusta varten. Intrumilla on maksamiseen liittyvää ainutlaatuista dataa, jonka louhiminen digitalisaatiota ja analytiikkaa hyödyntäen on yrityksen strategian ytimessä. Tätä tietoa tullaan hyödyntämään nyt eri toimialoille räätälöitynä palveluna.

Kuka on Anna Johansén?

”Datan hyödyntämisen mahdollisuudet ja asiakkaiden liiketoiminnan kehityksessä mukana oleminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Opiskelin aikoinani tietojenkäsittelyä Turun yliopistossa, ja tulin alalle kehittämään perinnän tietojärjestelmää. Se oli siihen aikaan huima projekti. Sittemmin olen ollut erilaisissa liikkeenjohdon kehittämisen, myynnin ja johtamisen tehtävissä perintäyhtiössä. Nyt minulle tarjoutui Intrumilla unelmieni tehtävä päästä tekemään jotain sellaista, jossa voin yhdistää vahvuuksiani ja kokemukseni asiakkaiden liiketoiminnan kasvattamiseksi ja tiedon valjastamiseen yritysten hyväksi. Siitähän meidänkin toimialalla on pitkälti kysymys”, painottaa Anna.

Faktat:

  • Koulutus: tietojenkäsittelyn filosofian maisteri, eMBA
  • Perhe: puoliso, 21-vuotias poika ja 17-vuotias tytär
  • Harrastukset: tennis
  • Lempimottoni: Tee töitä tavoitteiden eteen, nauti tekemisestä ja uskalla tavoitella vähän enemmän.

Intrum tulee syksyn mittaan kehittämään Informaatio ja Analytiikka -palveluja edelleen, ja tiedottamaan niistä asiakkailleen pian lisää. Lue lisää toimialakohtaisista ratkaisuistamme.

Yhteystiedot:

Anna Johansén, johtaja, Informaatio & Analytiikka, Intrum Oy
Puh: +358 40 722 3112
Sähköposti: anna.johansen@intrum.com

Jaa sivu