Verkkokaupassa asiakkaiden ostopolku ei johda maksun suorittamiseen niin usein kuin olisi toivottavaa.

Viisi askelta parempaan konversioon verkkokaupassa

14.9.2016

Tapaan työssäni paljon verkkokauppiaita, ja keskusteluissa nousee lähes aina esille sama haaste: konversio. Asiakkaiden ostopolku ei johda maksun suorittamiseen niin usein kuin olisi toivottavaa.

Syy löytyy valitettavan usein ostoksen viime metreiltä: maksutavan valinnan ja maksun suorittamisen vaiheesta. Moni jättää ostokset koriin eikä ikinä palaa takaisin, koska jokin yksityiskohta tai asia kassalla ei miellyttänyt.

Haluankin jakaa viisi tärkeintä vinkkiäni verkkokaupan konversion parantamiseksi:

1. Liian monta maksutapaa aiheuttaa sekaannusta

Vaikka kattava valikoima erilaisia maksutapoja kuulostaa houkuttelevalta ajatukselta ja kauppias haluaisi tarjota kaiken Bitcoin-maksuista PayPaliin ja kolmeen eri erämaksuratkaisuun, on muistettava että suomalaiset käyttävät enimmäkseen vain kolmea tai neljää maksutapaa. Suoramaksut tililtä, kortit ja lasku/erämaksu. Yksi jokaista riittää ja yksinkertaisuus palkitaan.

Ethän halua, että asiakas ryhtyy vertailemaan tarjolla olevien erämaksuvaihtoehtojen ominaisuuksia, turhautuu ja unohtaa mitä on tullut tekemään?

2. Panosta laskun ja erämaksun käyttömukavuuteen

Tarkista, että verkkokauppasi ostoprosessi on mahdollisimman yksinkertainen loppuun asti. Vältä turhia sivulatauksia, täytettäviä kenttiä ja pakollista rekisteröitymistä. Jos asiakas valitsee maksutavaksi laskun tai erämaksun, hän ei halua joutua täyttämään uudelleen viittätoista eri kenttää maksua varten – saati sitten siirtyä toiselle sivulle täyttämään hakemusta tai tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla.

Avardaa kehittäessämme olemme todenneet, että parhaat tulokset syntyvät, kun kaupan ostoprosessi hoituu alusta loppuun poistumatta verkkokaupan sivulta, ja kun luottopäätös tehdään henkilötunnuksen ja yhteystietojen avulla sekunneissa.

3. Asiakas haluaa pitää kulut kurissa

Kuluttajille laskulla ja erämaksulla maksamisesta aiheutuvat kulut ovat oleellinen asia palveluntarjoajan valinnassa ja verkkokaupan kehittämisessä. Laskutuslisä, tilinhoitomaksu ja korko ovat mittareita, joita yllättävän moni kuluttaja tarkkailee kriittisesti tehdessään ostopäätöstä. Jos kulut ovat kalliimman puolella, saattaa hiiri päätyä yläkulman x-napille pienenkin summan takia.

4. Käytä maksupalveluntarjoajan keräämää dataa hyödyksesi

Laskua ja erämaksua tarjoaville yrityksille kerääntyy paljon kauppiaille merkityksellistä dataa verkkokaupassa asioivista kuluttajamassoista. Dataa kertyy muun muassa siitä, minkälainen segmentti palveluita käyttää, mihin tarkoitukseen ja miten kauan. Nämä tiedot auttavat kauppiasta kehittämään kauppaansa tehokkaampaan suuntaan.

Me Avardalla jaamme säännöllisesti yhteistyökauppiaillemme hyödyllistä dataa. Jos et tiedä, mitä laskun tai erämaksun valinnan jälkeen tapahtuu tai minkälaiset asiakkaat näitä maksutapoja kaupassanne käyttävät, kysy rohkeasti palveluntarjoajaltasi. Saatat yllättyä.

5. Yhteneväiset maksutavat verkossa ja kivijalassa

Jos toimit verkkokaupan lisäksi kivijalassa, voit tarjota laskua ja erämaksua myös fyysisessä liikkeessä. Olemme havainneet, että kiinnostusta vaihtoehtoisiin maksutapoihin löytyy myös tässä shoppailun perinteisemmässä muodossa. Kauppiaan ja asiakkaan hyöty maksimoidaan yhteneväisellä kokonaisuudella, jolloin maksaminen siirtyy omnichannel-aikaan.

Lisää hyödyllisiä vinkkejä verkkokauppaan saat lukemalla Avardan maksutaparatkaisuista tai suoraan minulta.

Jaa sivu