Tiesithän, että asiakkaiden maksuviivetiedon analysointi on avain tehokkaampaan myyntiin

21.8.2019

Vanha viisaus ”tunne asiakkaasi” on erityisen oivallinen aikana, jolloin kaupankäynnistä on tullut kasvotonta ja toimijoiden taustoja voi olla hankalaa selvittää. Maksuviivetieto on siitä hyödyllistä, että ei ole koskaan väärässä. Tuntemalla asiakasyritysten maksukäyttäytymisen voit suunnitella myyntiponnistelusi entistä tehokkaammin ja samalla pienentää luottoriskiä.

Maksuviivetietoa voisi pitää yrityksen todellisena käyntikorttina, sillä kukapa ei haluaisi tehdä kauppaa luotettavan ja vakavaraisen toimijan kanssa. Maksuviivetiedon hyödyntäminen avaa yrityksille uudenlaisia mahdollisuuksia kaupantekoon, sillä myös maksuviiveellinen yritys voi olla täysin luottokelpoinen asiakas, mikäli maksuehdoista on sovittu tilanteeseen sopivalla tavalla.

– Jokaisen yrityksen kannattaisi tehdä omista asiakkaistaan luottoriskianalyysi sekä tarkistuttaa luottopolitiikkansa, painottaa Anna Johansén, Intrumin Informaatio ja Analytiikka -yksikön johtaja.

Joillekin asiakkaille suositus voisi olla ” myy lisää”, kun toisille taasen suositellaan luottoehtojen kiristämistä

– Olemme tottuneet jaottelemaan asiakkaat joko maksukykyisiin tai ei-maksukykyisiin asiakkaisiin, mutta näin mustavalkoinen jaottelu ei välttämättä ole järkevää. Viisaampaa olisi analysoida asiakkaiden maksukäyttäytymistä pitkällä aikavälillä ja ymmärtää maksuviiveiden koko kuva, ja tämän tiedon pohjalta laatia asiakasluokittelua luottosuositukseen pohjautuen. Joillekin asiakkaille suositus voisi olla ” myy lisää”, kun toisille taasen suositellaan luottoehtojen kiristämistä, selventää Johansén.

Yrityksen luottopolitiikan laatiminen mahdollisimman laajaa ja tarkoituksenmukaista dataa hyödyntäen on luottoriskien hallitsemisen kannalta viisasta, sillä se ohjaa yritystä tehostamaan nykyistä luotonantopolitiikan ja tekemään siihen tarvittavia muutoksia. Moni yritys sortuu toimimaan tieten tahtoen toisen pankkina.

Haluatko meidän analysoivan asiakkaidesi luottokelpoisuuden? Ota yhteyttä Analytiikkapalveluiden asiantuntijoihimme, niin keskustellaan tarkemmin teille sopivasta mallista.

Yhteystiedot:

Puhelin 09 315 448 80
asiakaspalvelu@intrum.com

Jaa sivu